Η Sony ετοιμάζει εξαγορά της Kojima Productions;

Death Stranding Sony

Η Sony Interactive Entertainment ενημέρωσε το banner της επίσημης ιστοσελίδας των PlayStation Studios, έτσι ώστε να συμπεριλάβει και το Death Stranding. Αυτό φυσικά, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν εικασίες ότι η Sony μπορεί να εξαγόρασε ή να σχεδιάζει να εξαγοράσει την φημισμένη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών, Kojima Productions.

Όπως εντόπισε ένας χρήστης του Resetera, μια εικόνα του Sam Bridges από το Death Stranding έχει αντικαταστήσει αυτή του του Concrete Genie, που περιλαμβανόταν προηγουμένως στο banner. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την προσθήκη του Demon’s Souls -όπου η Sony εξαγόρασε την εταιρία ανάπτυξης του παιχνιδιού, Bluepoint, πέρυσι- καθώς και νέες, ανανεωμένες εικόνες από τα MLB, Horizon και Gran Turismo.

Sony Kojima Productions

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Hideo Kojima ίδρυσε την Kojima Productions το 2005, υπό τον έλεγχο της Konami, όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια και δημιούργησε τη θρυλική σειρά Metal Gear. Αφού «χώρισε» με τη Konami το 2015, αναμόρφωσε την Kojima Productions ως ανεξάρτητο studio, με το PlayStation να στέκεται δίπλα του. Το πρώτο παιχνίδι της εταιρείας ήταν το Death Stranding, το οποίο η Sony δημοσίευσε για PS4 το 2019 και για PS5 με τη μορφή του Director’s Cut το 2021, ενώ οι εκδόσεις των τίτλων για υπολογιστή δημοσιεύτηκαν από την 505 Games.

Τον Μάρτιο, ο Kojima αποκάλυψε ότι το studio μετεγκαταστάθηκε μετά από πέντε χρόνια στο γραφείο του που εδρεύει στο Τόκιο, αν και ο λόγος της μετακόμισης δεν διευκρινίστηκε ποτέ. Ακόμα, το αφεντικό του PlayStation, Jim Ryan, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η Sony σχεδιάζει να κάνει περισσότερες εξαγορές, ύστερα από μια σειρά εξαγορών. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Sony απέκτησε τις Haven, Bluepoint Games, Housemarque, Nixxes Software και Firesprite.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.