Η Sony απέσυρε το Gran Turismo 7 από το ρωσικό PS Store

Gran Turismo 7

Η Sony Interactive Entertainment φαίνεται πως έχει αποσύρει στο παρασκήνιο τη κυκλοφορία του Gran Turismo 7, στο ρωσικό PS Store. Το παιχνίδι που διατίθεται στα PS4 και PS5, είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει παγκοσμίως σήμερα, αλλά προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο για ψηφιακή αγορά μέσω του ρωσικού PlayStation Store, το οποίο αναφέρει στην ημερομηνία κυκλοφορίας του ότι “εκκρεμεί επιβεβαίωση“.

Σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η Sony πήρε την απόφαση να μη διαθέσει το Gran Turismo 7 στη Ρωσία το βράδυ της Πέμπτης, αν και η εταιρεία δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα την κίνηση αυτή. Η Sony έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών που δεν έχει ακόμη αποσύρει τα προϊόντα της προς πώληση από τη Ρωσία, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και υποστηρίζεται από τη Λευκορωσία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας κάλεσε δημόσια το Xbox και το PlayStation να σταματήσουν την υποστήριξη των προϊόντων τους τόσο στη Ρωσία, όσο και στη Λευκορωσία.

Σε μία ανοιχτή επιστολή, ο Mykhailo Fedorov είπε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να μπλοκάρουν όλους τους λογαριασμούς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και να απαγορεύσουν προσωρινά τη συμμετοχή των ομάδων και των παικτών των χωρών, σε όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις esports.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πολωνική εταιρεία πίσω από τα The Witcher και Cyberpunk 2077, CD Projekt Red, απέσυρε τις πωλήσεις των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών για υπολογιστή που διανέμονται μέσω της GOG, στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τέλος, η EA έχει αφαιρέσει όλες τις ρωσικές ομάδες από το FIFA 22 και όλες τις ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από το NHL 22.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.