Η Σαουδική Αραβία δημιουργεί έναν gaming κόμβο αξίας $38 δισεκατομμυρίων

Σαουδική Αραβία

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν, πρόκειται να δημιουργήσει έναν κόμβο αξίας $38 δισεκατομμυρίων στην καρδιά του έθνους. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα στη μακρόχρονη προσπάθεια να γίνει ένα έθνος με ηγετική θέση στη βιομηχανία, προκειμένου να διαφοροποιήσει τις επενδύσεις. Επί του παρόντος, η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας επικεντρώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο πετρέλαιο.

Το εγχείρημα, για το οποίο είχε ήδη γίνει λόγος πέρυσι, αλλά τώρα περιγράφεται καλύτερα, θα διευθύνεται από την Savvy Gaming Group, η οποία ιδρύθηκε επίσης από τον Μπιν Σαλμάν, ο οποίος επιδιώκει πρώτα να αποκτήσει ή να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα επιτρέψει τη δημιουργία νέας πνευματικής ιδιοκτησίας στο έθνος. Οι επενδύσεις στο πλαίσιο αυτό είναι πολλαπλές, καθώς εδώ και αρκετό καιρό το Savvy Gaming Group αποκτά κομμάτια καθιερωμένων εταιρειών του κλάδου, όπως η Nintendo, η EA και η Take-Two και επενδύει στον κόσμο των eSports. Σύντομα, όμως, τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς στόχος είναι να γίνει εκδότης βιντεοπαιχνιδιών, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Ward:

“Προς το παρόν είμαστε περισσότερο μια εταιρεία esports παρά μια εταιρεία παιχνιδιών. Αυτό που θα κάνουμε φέτος είναι να επικεντρωθούμε περισσότερο στην έκδοση και ανάπτυξη παιχνιδιών. Θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις επενδύσεις για να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με αυτές τις εταιρείες και να ρωτήσουμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να εκδώσουμε στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, να διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις esports και να αναπτύξουμε μαζί νέες πνευματικές ιδιότητες”.

Φαίνεται ότι η αλλαγή προοπτικής, με το άνοιγμα στην ανάπτυξη και τις εκδόσεις, ήρθε λόγω της αποτυχίας της επιχείρησης esports, η οποία αγωνίζεται και είχε κεντρικό ρόλο στο αρχικό σχέδιο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.