Η Nintendo “κυνηγάει” βίντεο από fanmade FPS Pokemon παιχνίδι

Pokemon FPS

Τον τελευταίο μήνα, ο χρήστης του Reddit με όνομα Dragon_GameDev2, εργαζόταν σε ένα μικρό side project, το οποίο μας παρουσίαζε ένα παιχνίδι Pokémon με τη χρήση της μηχανής Unreal Engine, στο οποίο ο παίκτης παίζει μέσω υπολογιστή σε πρώτο πρόσωπο.

Ενώ οι σκέψεις σας μπορεί τώρα να παρασύρονται προς κάτι που μοιάζει με το Pokemon Snap, ο Dragon_GameDev2, είχε πιο “βίαια” σχέδια στο μυαλό του για αυτό το παιχνίδι, και αντ ‘αυτού έδειξε μερικά βίντεο όπου οι παίκτες πέφτουν σε ένα τοπίο γεμάτο Pokemon, με σύγχρονα πυροβόλα όπλα και είναι ελεύθεροι να κυνηγήσουν και να αμυνθούν, από όσα Pokemon συναντήσουν.

Αν και ήταν λίγο ενοχλητικό να βλέπεις κάποιον να αδειάζει έναν ολόκληρο γεμιστήρα σε ένα αθώο μικρό Pokémon και με εφέ αίματος μάλιστα, το “Pokemon x FPS” ήταν ακόμα αρκετά συναρπαστικό για τους ανθρώπους, όπου και λίγο μετά το post του Dragon_GameDev2 στα Reddit και YouTube, απέκτησαν τεράστια δημοσιότητα. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν κάτι που κάνει ένας fan της Nintendo γίνεται viral, η Nintendo το μόνο που δεν κάνει, είναι να απαντά με θαυμασμό, σεβασμό ή ακόμα και με λίγο χιούμορ. Αντιθέτως λοιπόν, η Nintendo κατέβασε τα περισσότερα από τα βίντεό του χρήστη. Ακόμη και μερικά tweets που περιλάμβαναν πλάνα από το παιχνίδι, αφαιρέθηκαν. Ένα από τα μόνα μέρη που μπορείτε ακόμα να δείτε το παιχνίδι σε περίπτωση που έχετε την απορία, είναι εκεί που το ανέβασαν οι ίδιοι οι Dragon_GameDev2, στο Reddit:

This year I’ve decided I’m going to make a game a month. The first month is.. Pokemon FPS??!? from IndieGaming

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον ιαπωνικό κολοσσό και είναι σίγουρα κρίμα, γιατί σε αντίθεση με πολλές άλλες μεγάλες διεθνείς εταιρείες, η Nintendo φαίνεται εντελώς απρόθυμη να κάνει διάκριση μεταξύ εμπορικών project που παραβιάζουν τα πνευματικά τους δικαιώματα και παιχνιδιών που δημιουργούνται από fans που είναι δωρεάν, φτιαγμένα ξεκάθαρα για διασκέδαση. Αυτό, για παράδειγμα, ήταν μόνο το πρώτο σε μια σειρά χρόνων, όπου ο χρήστης Dragon_GameDev2 ελπίζει να ολοκληρώσει φτιάχνοντας ένα νέο παιχνίδι κάθε μήνα.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.