Η Naughty Dog επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εκδίδει παιχνίδια για PC εκτός από το PS5

The Last of Us Remake

Το The Last of Us Part 1 δεν θα είναι το τελευταίο PC παιχνίδι της Naughty Dog, η επιβεβαίωση έρχεται απευθείας από το στούντιο της Sony.

Το remake του The Last of Us, που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικότητα για το PS5, μόλις κυκλοφόρησε στο PC και για να τιμήσει την κυκλοφορία του, η Naughty Dog δημοσίευσε ένα blog post με μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη αυτής της έκδοσης. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι ο έλεγχος του ποντικιού και του πληκτρολογίου είναι τόσο “απτικός και συναισθηματικός” όσο το χειριστήριο DualSense του PS5.

Η Naughty Dog δήλωσε επίσης ότι υπήρξε “μεγάλη βελτίωση, ακόμη και επανεξέταση” όταν επρόκειτο να βελτιστοποιηθεί το The Last of Us Part 1 για PC, ιδιαίτερα όσον αφορά την απόδοση της GPU.

Στο τέλος της ανάρτησης, υπάρχει μια ενότητα με υπότιτλο “The Road Ahead” στην οποία η Naughty Dog δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παράγει παιχνίδια για PC παράλληλα με τους τίτλους της για PS5, αν και δεν διευκρίνισε αν αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια της ή μόνο μερικά επιλεγμένα θα μεταφερθούν σε PC.

“Να είστε σίγουροι, παίκτες του PlayStation και του PC, ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα, είτε προτιμάτε ένα χειριστήριο DualSense είτε ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η ανάπτυξη και για τις δύο πλατφόρμες μας επιτρέπει να ενσωματώσουμε τα διδάγματα που αποκομίσαμε και από τις δύο στο συνολικό σχεδιασμό των παιχνιδιών μας. Το να μοιραζόμαστε τις ιστορίες και τις εμπειρίες μας τόσο στο PS5 όσο και στο PC είναι κάτι που η Naughty Dog έχει αγκαλιάσει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει στο μέλλον”.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε αν η λίστα μετατροπής σε υπολογιστή περιλαμβάνει παλιά παιχνίδια, όπως το The Last of Us Part II, ή μόνο νέους τίτλους. Η πιο πιθανή απάντηση είναι και τα δύο. Η ελπίδα είναι ότι η ποιότητα της μεταφοράς θα είναι ανώτερη από εκείνη του The Last of Us Part I, το οποίο δέχτηκε έντονη κριτική αμέσως μετά την κυκλοφορία του.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.