Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η Sony εμποδίζει μεγάλους τίτλους να έρθουν στο Xbox

Silent Hill

Χθες, η Microsoft δημοσίευσε την απάντησή της στην αμερικανική FTC σχετικά με τη νομική της δράση κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard. Η Microsoft δημοσίευσε επίσης παρόμοια απάντηση στην CMA του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε αυτές τις απαντήσεις, η Microsoft αποκαλύπτει ότι η Sony PlayStation φέρεται να έκανε ορισμένα παιχνίδια εντελώς αποκλειστικά, εμποδίζοντάς τα να έρθουν στο Xbox.

Στην απάντησή της στη βρετανική ρυθμιστική αρχή, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η Sony είχε συνάψει συμφωνίες “μόνιμης αποκλειστικότητας” για παιχνίδια όπως τα Final Fantasy VII Remake, Bloodborne, Final Fantasy XVI και το επερχόμενο remake του Silent Hill 2.

“Εκτός από το αποκλειστικό περιεχόμενο, η Sony έχει επίσης συνάψει συμφωνίες με τρίτους εκδότες που απαιτούν τον “αποκλεισμό” του Xbox από το σύνολο των πλατφορμών στις οποίες οι εν λόγω εκδότες μπορούν να διανέμουν τα παιχνίδια τους. Μερικά αξιοσημείωτα παραδείγματα αυτών των συμφωνιών περιλαμβάνουν το Final Fantasy VII Remake (Square Enix), το Bloodborne (FromSoftware), το επερχόμενο Final Fantasy XVI (Square Enix) και το πρόσφατα ανακοινωμένο Silent Hill 2 remastered (Bloober team)”.

Στην περίπτωση του Bloodborne, δεν νομίζουμε ότι κανείς είχε αμφιβολίες για την άφιξη του παιχνιδιού στο Xbox. Όχι μόνο έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά το έργο δημιουργήθηκε από το SCE Japan Studio και δημοσιεύεται απευθείας από τη Sony Computer Entertainment. Αυτό το παράδειγμα δεν είναι χρήσιμο για την περίπτωση της Microsoft.

Η κατάσταση είναι διαφορετική για τα Final Fantasy VII Remake, Final Fantasy XVI και Silent Hill 2 Remake. Τα τρία παιχνίδια δεν παράγονται επίσημα από τη Sony και η άφιξή τους στο Xbox δεν θα ήταν τόσο παράλογη μετά την ολοκλήρωση μιας περιόδου αποκλειστικότητας.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ωστόσο, οι συμφωνίες της Sony εμποδίζουν για πάντα την κυκλοφορία τέτοιων παιχνιδιών στις κονσόλες Xbox. Στην περίπτωση του Final Fantasy VII Remake, το υποψιαζόμασταν αυτό μέχρι τώρα, αφού το παιχνίδι έχει προ πολλού κυκλοφορήσει στο PC, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση για την έκδοση του Xbox.

Υποθέτουμε ότι η εταιρεία εξέτασε τις επίσημες συμφωνίες προτού καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε ως οριστική επιβεβαίωση για το θέμα. Θα πρέπει να περιμένουμε σχόλια, αν υπάρχουν, από τη Sony ή τους εμπλεκόμενους εκδότες.

Αυτές δεν είναι παράξενες διαδικασίες στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Η ίδια η Microsoft έχει συνάψει συμφωνίες με τρίτους εκδότες για αποκλειστικά παιχνίδια, όπως το πρώτο Titanfall. Η Nintendo δεν διαφέρει: παράδειγμα το Bayonetta, το οποίο έγινε αποκλειστικό από το δεύτερο κεφάλαιο και μετά.

Γνωρίζουμε ότι το Silent Hill 2 Remake θα κυκλοφορήσει για PS5 και PC. Στην περίπτωση του Final Fantasy XVI, ωστόσο, μόνο η έκδοση για το PS5 έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν, αν και μπορεί να ακολουθήσει την οδό του Remake και να έρθει αργότερα στο PC.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.