Η Microsoft αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα παιχνίδια της Activision Blizzard

Microsoft Activision Blizzard

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, καθώς η δεύτερη εξέδωσε μια ολοκαίνουργια δήλωση διευκρινίζοντας τα σχέδιά της για τα παιχνίδια της πρώτης στο PlayStation και το Nintendo Switch, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτές τις πλατφόρμες.

Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, είπε στη δήλωσή του σήμερα:

Πρώτον, ορισμένοι σχολιαστές ρώτησαν εάν θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε δημοφιλές περιεχόμενο της Activision όπως το Call of Duty σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες όπως το PlayStation της Sony. Η προφανής ανησυχία είναι ότι η Microsoft θα μπορούσε να κάνει αυτόν τον τίτλο διαθέσιμο αποκλειστικά στην κονσόλα Xbox, υπονομεύοντας τις ευκαιρίες για τους χρήστες του PlayStation. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η Microsoft θα συνεχίσει να διαθέτει στο PlayStation τίτλους όπως το Call of Duty και άλλους δημοφιλείς της Activision Blizzard, κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε υπάρχουσας συμφωνίας με την Activision. Και έχουμε δεσμευτεί στη Sony ότι τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα και στο PlayStation, πέρα ​​από την υπάρχουσα συμφωνία και στο μέλλον, ώστε οι fans της Sony να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια που αγαπούν. Ενδιαφερόμαστε επίσης να ακολουθήσουμε παρόμοια πορεία για την υποστήριξη της επιτυχημένης πλατφόρμας της Nintendo. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για τον κλάδο, για τους παίκτες και για την επιχείρησή μας“.

Αυτή η δήλωση αποτελεί συνέχεια των σχολίων του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Gaming, Phil Spencer, σχετικά με το Call of Duty πρόσφατα, που επιβεβαίωσε τα σχέδια να διατηρήσει το franchise στο PlayStation πέρα ​​από οποιεσδήποτε “υπάρχουσες συμφωνίες”.

Έτσι λοιπόν, και επίσημα, φαίνεται ότι η Microsoft σχεδιάζει να διατηρήσει πολλά franchises της Activision Blizzard σε πολλές πλατφόρμες, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, αν και φυσικά θα τα λάβουμε και χωρίς επιπλέον χρέωση μέσω του Xbox Game Pass σύντομα.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.