Η Take-Two εξαγοράζει τη Zynga έναντι $13 δις

Take Two Interactive Zynga

Η εκδότρια εταιρεία παιχνιδιών, Take-Two Interactive, εξαγόρασε τη Zynga, τον κολοσσό παιχνιδιών για κινητά και κοινωνικά παιχνίδια, που κρύβεται πίσω από τα FarmVille, Words with Friends και CSR Racing, με μια γιγαντιαία συμφωνία αξίας 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αυτή, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της gaming βιομηχανίας, ξεπερνώντας χρηματικά εξαγορές όπως των ZeniMax Media από τη Microsoft και την αγορά της Supercell από την Tencent.

Όπως όλα δείχνουν, η εξαγορά αυτή, θα ενισχύσει τη ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών για κινητά της Take-Two, η οποία περιλαμβάνει επί του παρόντος παιχνίδια όπως το Dragon City, το Monster Legends, το Two Dots και πολλά ακόμη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Take-Two, Strauss Zelnick, δήλωσε ότι “αυτή εξαγορά διαφοροποιεί σημαντικά την επιχείρησή μας και καθιερώνει την ηγετική μας θέση στα κινητά, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας διαδραστικής ψυχαγωγίας”. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Zynga, περιλαμβάνει επίσης δημοφιλή παιχνίδια, όπως τα Empires & Puzzles, High Heels!, Merge Dragons και άλλα.

Zynga

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Take-Two Interactive εμπλέκεται σε μεγάλες επιτυχίες στη βιομηχανία, όπως NBA 2K, Grand Theft Auto και Borderlands, ενώ η επερχόμενη έκδοση περιλαμβάνει το spinoff του Borderlands, με όνομα Tiny Tina’s Wonderlands, WWE 2K22, Marvel’s Midnight Suns και μια βελτιωμένη και expanded έκδοση του Grand Theft Auto 5 για PlayStation 5 και Xbox Series X.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.