Η EA δε συμπεριέλαβε το Battlefield 2042 στην αναφορά κερδών της

Battlefield 2042 EA

Μπορεί το Battlefield 2042 να αναμενόταν να είναι μια από τις πιο δυνατές κυκλοφορίες της EA μέσα στο 2021, αλλά στην εταιρεία δε δικαιώθηκαν σε καμία περίπτωση για την εκτίμηση αυτή. Η εταιρεία δημοσίευσε τα οικονομικά στοιχεία της για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους και σε αυτά φαίνεται πως έμμεσα παραδέχεται την αποτυχία της.

Η EA στα πλαίσια της παρουσίασης των highlights της όσο αφορά στα κέρδη, δεν ανέφερε καθόλου το Battlefield 2042, ενώ το ίδιο έκανε και με τα στοιχεία που έδωσε στον τύπο. Αργότερα, βέβαια, τα στελέχη της επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι υποπτευθήκαμε. Το νέο shooter της αγαπημένης σειράς δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτό, με τον CFO της EA, Blake Jorgensen, να αποκαλεί ανοικτά τις πωλήσεις του απογοητευτικές, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά σκληρή η κυκλοφορία του. Κανένας, ωστόσο, δε μίλησε με αριθμούς.

Στην εταιρεία αποδίδουν την προβληματική κατάσταση του παιχνιδιού εν μέρει στο γεγονός ότι οι ομάδες που εργάζονταν σε αυτό, έπρεπε να το κάνουν εξ’ αποστάσεως για δύο χρόνια. Μάλιστα, ο Wilson υποστηρίζει ότι από τις διαδικασίες της εταιρείας για τις δοκιμές και την προετοιμασία προέκυπτε ότι το παιχνίδι είναι έτοιμο για κυκλοφορία. Ανέφερε, ακόμα, ότι πολλά από τα προβλήματα επιδόσεων που αντιμετώπισαν οι παίκτες ήταν αναπάντεχα, ενώ πρόσθεσε ότι κάποιες από τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την ανάπτυξη δε συμβάδιζαν με αυτά που επιθυμούσε να δει η κοινότητα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως θα αφήσουν το shooter στη μοίρα του, αφού θα συνεχίσει να υποστηρίζεται με ενημερώσεις.

Οι άνθρωποι της EA δεν ανέφεραν κάτι σχετικά με την πορεία του Battlefield 2042, ωστόσο προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές ότι η πορεία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της μπορεί να αντισταθμίσει την αποτυχία του shooter της DICE, την επιρροή της οποίας δε θεωρούν τεράστια, τόσο για το παρόν όσο και για το επόμενο οικονομικό έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κατάσταση με το Battlefield, η EA σημείωσε ένα από τα καλύτερα τρίμηνα της ιστορίας της. Αυτό το πέτυχε κυρίως χάρη στην πορεία των FIFA, Madden και Apex Legends, καθώς και χάρη στα διαβόητα microtransactions της.