Η ΕΑ αφαιρεί τις ρωσικές ομάδες από τα FIFA 22 και NHL 22

Fifa 22 NHL Russia

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όπου η Ρωσία κήρυξε πόλεμο και εισέβαλε στην Ουκρανία, η EA ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τις εθνικές και ομάδες συλλόγων της Ρωσίας και Λευκορωσίας από το FIFA 22 και το NHL 22 τις επόμενες εβδομάδες. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ο εκδότης φαίνεται επίσης να σκέφτεται να αποκλείσει τα ρωσικά κομμάτια από μελλοντικά παιχνίδια F1.

Η EA έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αφαίρεσης της εθνικής ομάδας της Ρωσίας και όλων των ρωσικών συλλόγων από το FIFA 22, το FIFA Mobile και το FIFA Online. Θα “διατηρούν τις κοινότητές ενημερωμένες για τυχόν ενέργειες και θα ευχαριστούν τους παίκτες για την υπομονή τους“, όπως είπαν οι ίδιοι, καθώς συνεχίζουν να ενημερώνουν το παιχνίδι. Η EA Sports είπε ότι “στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό και όπως τόσες πολλές φωνές σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καλεί για ειρήνη και τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία”.

Εν τω μεταξύ, εκτός από το FIFA 22, όλες οι εθνικές και ομάδες συλλόγων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας θα αφαιρεθούν και από το NHL 22. Αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η εκδότρια εταιρεία.

Για την ώρα, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για άλλα παιχνίδια. Ωστόσο, πιστεύεται ότι η EA αξιολογεί επίσης το εάν θα συμπεριλάβει τις ρωσικές πίστες στο επερχόμενο παιχνίδι της F1 2022, ειδικά τώρα, που ήδη οι Ρώσοι οδηγοί έχουν απαγορευτεί να αγωνίζονται σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε μια άλλη δήλωση η EA είπε: “Δεν έχουμε ανακοινώσει κανένα νέο σχετικά με την F1 22. Είμαστε σε συζητήσεις με τον οργανισμό F1 για το πρόγραμμα αγώνων για την επόμενη χρονιά και θα συμφωνήσουμε με τα σχέδιά τους για τη σεζόν του 2022.” Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, πιστεύεται ότι η EA θα προβεί σε μία επίσημη ανακοίνωση για τον επερχόμενο τίτλο της F1, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.