Η Activision Blizzard θα πληρώσει $18 εκατομμύρια για την αγωγή σεξουαλικής παρενόχλησης

Activision Blizzard

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο αγωγών από διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς, το ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε το ποσό διακανονισμού που θα καταβάλει η Activision Blizzard στην EEOC (Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ) για την υπόθεση, όπως επιβεβαιώθηκε από την ίδια την εταιρεία. Το ποσό διακανονισμού εκτιμάται ότι είναι περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια.

Οποιοσδήποτε υπάλληλος της Activision Blizzard, τόσο νυν όσο και πρώην, μπορεί να υποβάλει τις υποθέσεις του σχετικά με τη τοξική εργασιακή κουλτούρα ή σεξουαλικές διακρίσεις που χρονολογούνται από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, ώστε να λάβει την κατάλληλη αποζημίωση.

Σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, δήλωσε:

Στόχος μας είναι να κάνουμε την Activision Blizzard μοντέλο για τον κλάδο και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην εξάλειψη της παρενόχλησης και των διακρίσεων από το χώρο εργασίας μας. Η έγκριση αυτού του διακανονισμού από το δικαστήριο είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε ότι οι υπάλληλοί μας έχουν μηχανισμούς προσφυγής σε περίπτωση που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή αντεκδίκησης“.

Ρυθμιστικοί φορείς όπως το DFEH και το Communications Workers of America επέκριναν αυτόν το διακανονισμό, με το αιτιολογικό ότι το ποσό είναι ανεπαρκές, καθώς 18 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να παρέχουν αποζημίωση μόνο σε 60 υπαλλήλους. Για να γίνουμε πιο σαφείς, η Riot Games πλήρωσε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό για τις διαμάχες σχετικά με τις σεξουαλικές διακρίσεις, οι οποίες προέβλεπαν περίπου 1.000 γυναίκες υπαλλήλους και άλλους 1.000 συμβασιούχους.

Επιπλέον, οι αιτούντες της Activision που υποβάλλουν τις υποθέσεις τους μέσω διακανονισμού της EEOC, δε θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το ίδιο όταν η υπόθεση του DFEH φτάσει στην αναπόφευκτη κατάληξή της κάποια στιγμή το Φεβρουάριο του επόμενου έτους, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη αναφορά της Washington Post. Τέλος, υπάρχει επίσης ο φόβος ότι το συμφωνημένο ποσό της EEOC θα μειώσει και την αξία διακανονισμού της υπόθεσης της DFEH. Μένει να δούμε πως θα συνεχιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.