Έρχεται backward compatibility στα PS4 και PS5;

PS4 PS5 backwards compatibility

Η Sony φαίνεται πως βρήκε μετά από αρκετό καιρό τη λύση στο backward compatibility, το οποίο είναι πιθανό να καταφθάσει στα PS4 και PS5. Με άλλα λόγια, οι κάτοχοι PlayStation 4 και 5 θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια των προηγούμενων κονσολών της εταιρείας. Έτσι, προστίθεται ένα δυνατό feature στην ήδη γεμάτη λίστα τέτοιων που έχει να παρουσιάσει το PS5.

Η πατέντα στην οποία βασίζεται η λειτουργία εντοπίστηκε από έναν χρήστη του Twitter. Το όνομα αυτής είναι “Backward Compatibility Through Use Of Spoof Clock And Fine Grain Frequency Control” και ο τρόπος με τον οποίο ωφελεί τα PS4 και PS5 είναι επιτρέποντάς τους να τρέξουν εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για hardware διαφορετικής συχνότητας.

Ουσιαστικά, από που απέτρεπε παιχνίδια που είναι σχεδιασμένα για PS1 ,2 και 3, δεν μπορούν να τρέξουν σε πολύ πιο δυνατά συστήματα από αυτά για τα οποία έχουν σχεδιαστεί. Η πατέντα, που ανήκει στον Mark Cerny, στοχεύει στο να λύσει αυτό το ζήτημα, επινοώντας ένα νέο τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές τρέχουν στις νέες κονσόλες. Εξίσου σημαντικό είναι πρόκειται για λύση που αφορά στο λογισμικό και όχι στο hardware, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προστεθεί και στις υπάρχουσες κονσόλες μέσω update.

Είναι ήδη γνωστό πως η Sony εργάζεται σε μια συνδρομητική υπηρεσία, με κωδική ονομασία Project Spartacus, η οποία θα ενσωματώσει τα PlayStation Now και PlayStation Plus. Εκτός αυτών, όμως, θα προσφέρει στους παίκτες και μια βιβλιοθήκη από κλασικά παιχνίδια, μαζί με κάποια νέα.

Από τότε που είδαμε τη Microsoft να αλλάζει τα πάντα με το Xbox Game Pass, αναμέναμε την απάντηση της Sony. Ήταν ουσιαστικά θέμα χρόνου και πράγματι φαίνεται πως πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο να δούμε τι έχει να αντιπαραβάλει ο ιαπωνικός κολοσσός στην εξαιρετικά επιτυχημένη υπηρεσία του μεγάλου της ανταγωνιστή.