Επιστροφή στο μηδέν για τον τίτλο Witcher “Project Sirius”

The Witcher 3, Project Sirius

Όπως όλα δείχνουν, η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών, CD Projekt Red, έχει επαναξιολογήσει τις εμπορικές δυνατότητες του πρόσφατα ανακοινωμένου τίτλου Witcher, με κωδική ονομασία “Project Sirius”, ακυρώνοντας έτσι όποια πρόοδο είχε γίνει.

Σε μία ενημέρωση επενδυτών τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το κόστος ανάπτυξης για το 2022 ανερχόταν στα 7,11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τους πρώτους δύο μήνες του 2023 στα 2,02 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και να αναγκάζεται να σταματήσει -για την ώρα τουλάχιστον- την ανάπτυξη του “Project Sirius”, το οποίο θα αποτελούσε μια νέα προσέγγιση στον κόσμο του The Witcher.

“Η απόφαση αυτή βασίζεται στα συνολικά αποτελέσματα της αποτίμησης του μεγέθους και των εμπορικών προοπτικών του αρχικού concept του “Project Sirius” και τη συνεχή δουλειά προκειμένου να διαμορφωθούν νέες συνθήκες για το project”, δήλωσε μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Πρόσθετα με το “Project Sirius”, η CD Projekt Red είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι εργαζόταν σε ένα sequel του Cyberpunk 2077, σε μία νέα τριλογία Witcher παιχνιδιών, σε spin-offs του Witcher, καθώς και σε μία νέα IP.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.