Ένας νέος τίτλος “Knack” φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά

Knack PlayStation

Αν ασχολείστε αρκετά με το PlayStation, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα παιχνίδια Knack. Το πρώτο παιχνίδι της Japan Studio, ήταν ένας τίτλος που κυκλοφόρησε για το PlayStation 4 και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο κόσμος είχε πολλές προσδοκίες από αυτό. Το παιχνίδι πήγε αρκετά καλά και πούλησε σχεδόν 2 εκατομμύρια αντίτυπα, ωστόσο ο αριθμός δε συμβάδιζε με την κοινή γνώμη. Με βαθμολογία Metacritic στο 54%, το Knack είναι μία από τις αποκλειστικότητες του PlayStation με την πιο χαμηλή βαθμολογία που έχουμε δει. Υπήρχαν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι παίκτες δεν απολάμβαναν το παιχνίδι, και δικαιώθηκαν σε κάποιο βαθμό, με το ελλιπές gameplay να είναι το κύριο πρόβλημα.

Οποιοσδήποτε άλλος προγραμματιστής, πιθανόν να εγκατέλειπε μια νέα IP εάν είχε ένα τέτοιο λανσάρισμα, αλλά η Sony, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έλαβε με πολύ θετικό τρόπο τα σχόλια των παικτών, έτσι ώστε να αναπτύξει ένα καλύτερο συνολικά sequel. Με αυτό τον τρόπο, βελτιώθηκε σε ένα ευρύ φάσμα πτυχών από το πρώτο παιχνίδι, και αυτή τη φορά οι παίκτες ήταν πιο δεκτικοί με τον τίτλο. Τώρα, φαίνεται ότι η Sony είναι έτοιμη να προσθέσει άλλο ένα παιχνίδι στο franchise, σύμφωνα με μια πρόσφατη εξέλιξη.

Η Sony, λοιπόν, κατέθεσε ένα νέο εμπορικό σήμα για το franchise του Knack. Αυτή είναι μια πολύ αναπάντεχη εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν θα περίμενε ότι η εταιρεία θα εργαζόταν πάνω σε ένα νέο παιχνίδι Knack. Και ενώ μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες σε αυτό, δε φαίνεται να αποτελεί μια κακή κίνηση.

Το Knack 2 ήταν ήδη ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και αν η Sony αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα sequel, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές ξανά, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους παίκτες.

Με τη δύναμη και τα νέα χαρακτηριστικά του PlayStation 5, είναι πιθανόν να δούμε μερικούς νέους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το franchise σε ένα νέο επίπεδο. Με το εμπορικό σήμα να έχει ήδη κατατεθεί, το μόνο που μένει, είναι να περιμένουμε για μια επίσημη ανακοίνωση από τη Sony πολύ σύντομα.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.