Elden Ring: Τα καλύτερα mods μέχρι σήμερα

Elden Ring

Έχουν περάσει μόνο λίγες ημέρες από την κυκλοφορία του Elden Ring και η διαδικτυακή κοινότητα έχει επικεντρώσει τις συζητήσεις της σχεδόν αποκλειστικά στο εξαιρετικό νεοφερμένο παιχνίδι της FromSoftware. Η προσοχή είναι άξια και δεν περιορίζεται στη συζήτηση στα φόρουμ, streaming και τους ατελείωτους οδηγούς που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στο διαδίκτυο…η πάντα ενεργή κοινότητα των modders, έβαλε πάλι τα χεράκια της και έχει παραδώσει μερικά mods που έχουν κάνει πάταγο.

Φυσικά, μια εβδομάδα δεν είναι αρκετός χρόνος για να δημιουργήσουν mods που θα αλλάξουν τη συνολική εμπειρία, αλλά είναι υπεραρκετός χρόνος για να δημιουργήσουν “χρηστικές” αλλαγές που αποσκοπούν στη βελτίωση της τεχνικής πλευράς κυρίως. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε εδώ μερικά από τα καλύτερα mods του Elden Ring μέχρι σήμερα.

Elden Reshade HDR Fix

Το Elden Reshade είναι ένα reshade που έχει σχεδιαστεί για να προσθέσει “αληθινά” εφέ φωτισμού HDR στο παιχνίδι και θεωρείται σήμερα το καλύτερο mod του είδους του. Αρκετά εύκολο στην εγκατάσταση (απλά αντιγράψτε τα περιεχόμενα στον κύριο φάκελο αρχείων του παιχνιδιού) και ενεργοποιείται με μερικά πλήκτρα ανάλογα με τα επιθυμητά εφέ. Η γραφική βελτίωση μετά την εφαρμογή είναι αξιοσημείωτη σε σύγκριση με τις προεπιλεγμένες επιλογές και δε θα πρέπει να υπάρχει κίνδυνος για κάποιο ban, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια αλλαγή που θα αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο την ισορροπία. Συνιστάται ανεπιφύλακτα και έχει ήδη ληφθεί και εφαρμοστεί από πολλούς.

Παύση του παιχνιδιού

Ένα mod που είναι εννοιολογικά πολύ απλό, αλλά που παρακάμπτει ένα από τα πιο ξένα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού για όσους δεν έχουν συνηθίσει τους soul τίτλους: την έλλειψη παύσης. Αυτό το mod απλά σας επιτρέπει να σταματήσετε το παιχνίδι. Προσοχή όμως, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αφού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία anti-cheat μετονομάζοντας κάποια αρχεία στον κύριο φάκελο, οπότε χρησιμοποιήστε το μόνο αν δε σας ενδιαφέρει να παίζετε online ή αν δεν μπορείτε να παίξετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Enhanced Moveset Utility

Αυτό το mod είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους θέλουν πολύ περίπλοκη ανακατανομή πλήκτρων και hotkeys που διευκολύνουν τη χρήση των ξορκιών. Αλλά φαίνεται να εξαλείφει την ταχύτητα απόκρισης που υπάρχει στο παιχνίδι. Ένα πραγματικό πλεονέκτημα και υπάρχει κίνδυνος για ban αν παίξετε online.

Ultimate Start

Θέλετε πραγματικά να ξεκινήσετε το παιχνίδι στην “εύκολη λειτουργία”; Το Ultimate Start είναι ένα mod που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε με εκατό χιλιάδες ρούνους στο πλευρό σας, ένα σωρό από τα καλύτερα όπλα και πανοπλίες του παιχνιδιού που βρίσκονται ήδη στο απόθεμά σας και πολλές άλλες διευκολύνσεις. Χρησιμοποιήστε το μόνο για να παίξετε εκτός σύνδεσης γιατί το ban είναι βέβαιο.

Elden LIT

Ένα mod που βελτιώνει τα γραφικά του παιχνιδιού, ρυθμίζοντας την ανάλυση των textures, το φωτισμό και τις σκιές (αφαιρεί επίσης το θόλωμα και ορισμένα φίλτρα εντός του παιχνιδιού). Μόλις προστεθεί, αλλάζει επίσης την παλέτα χρωμάτων του παιχνιδιού, δίνοντας στο όλο θέμα μια πιο σκοτεινή εμφάνιση και πιο κοντά σε αυτή του αρχικού Dark Souls. Η εμφάνιση του παιχνιδιού μετά την προσθήκη του Elden LIT είναι εντυπωσιακή και είναι ίσως το καλύτερο mod του είδους του, που είναι διαθέσιμο στους χρήστες αυτή τη στιγμή.

Windows 7 patch

Ένα patch που σας επιτρέπει να τρέξετε το Elden Ring ακόμα και αν το λειτουργικό σας σύστημα είναι ακόμα τα Windows 7. Δεν είναι πολύ σταθερό, αλλά φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να απολαύσετε τη δουλειά της FromSoftware σε ένα μη ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα αυτή τη στιγμή.

Ultimate Table

Κυριολεκτικά ένα τεράστιο cheat (που δεν είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί) που σας επιτρέπει να αλλάξετε έναν τεράστιο αριθμό παραμέτρων και να κλέψετε δίχως αύριο. Προφανώς δεν συνιστάται αν θέλετε να παίξετε online και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο αν θέλετε να καταχραστείτε το παιχνίδι και δεν ενδιαφέρεστε για την πραγματική εμπειρία.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.