Δημιουργός του Xbox σχεδόν απολύθηκε όταν είπε ότι “το gaming είναι σαν τον αυνανισμό”

Xbox

Πίσω στο 2001, ένας από τους βασικούς δημιουργούς πίσω από την αρχική κονσόλα Xbox, ο Seamus Blackley, συνέκρινε το gaming με τον αυνανισμό. Όπως μπορείτε να υποπτευθείτε, αυτό δεν πήγε και πολύ καλά, με τον Bill Gates και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft να αναστατώνονται. Σύμφωνα με τον Blackley, παραλίγο να απολυθεί για τη παραπάνω σύγκριση.

Πρόσφατα στο Twitter, κάποιος επισήμανε ένα απόσπασμα της δημοσιογράφου του Bloomberg, Dina Bass, που έγραφε: “Το gaming είναι σαν τον αυνανισμό. Όλοι το κάνουν, κανείς δεν θέλει να μιλήσει για αυτό“. Η ίδια, απάντησε στο άτομο που έγραψε τη παραπάνω φράση στο Twitter και εξήγησε ότι έπρεπε να δώσει τα εύσημα στον Seamus Blackey, που για όσους δεν γνωρίζουν, συχνά αποκαλείται ο πατέρας του Xbox, ο οποίος είχε πει αυτή τη φράση πάνω από 20 χρόνια πριν, το 2001. Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο Blackley εξήγησε ότι σχεδόν απολύθηκε για αυτό.

Για να μπείτε περισσότερο στο κλίμα, το 2001, ο Blackley έδινε μια συνέντευξη λίγες εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία της πρώτης κονσόλας Xbox. Τότε ήταν λοιπόν, σε αυτή τη συνέντευξη, όπου και είπε τη περίφημη φράση “το gaming είναι σαν τον αυνανισμό. Όλοι το κάνουν, κανείς δεν θέλει να μιλήσει για αυτό“. Ο Blackley εξήγησε ότι ο κύριος λόγος που βρέθηκε σε τόσους μπελάδες, ήταν ότι όλο αυτό κατέληξε στο East Side Journal, “και ορισμένοι συντηρητικοί σύζυγοι στελεχών της Microsoft το διάβασαν, και με κάλεσαν στο κτίριο 4 ας πούμε“, είπε ο Blackley.

Όπως εντόπισε το Gamespot, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Blackley αστειεύεται για τη περιβόητη αυτή φράση. Το 2019 εξήγησε ο ίδιος και για ποιο λόγο την είπε.

Ήταν μια διαφωνία σχετικά με το online mutliplayer, στο οποίο το Xbox ήταν πρωτοπόρο“, είπε ο Blackley. Ωστόσο, η δικαιολογία αυτή δεν είχε και μεγάλη σημασία, μιας και οι Bill Gates και  Steve Ballmer ήταν “ΠΟΛΥ αναστατωμένοι” με τη φράση που χρησιμοποίησε.

Φυσικά, ο Blackley δεν απολύθηκε και βοήθησε τη Microsoft να λανσάρει με επιτυχία το αρχικό Xbox και ενώ η συγκεκριμένη αρχική κονσόλα δεν τα πήγε τόσο καλά όσο το PS2, οι μεταγενέστερες κονσόλες της Microsoft ήταν πολύ πιο επιτυχημένες. Τώρα, για να επανέλθουμε και λίγο στο σήμερα, το τμήμα Xbox της Microsoft είναι τόσο μεγάλο, που έχει τη δυνατότητα και εξαγοράζει εταιρείες μεγέθους Activision και Bethesda, για να τροφοδοτήσει την εξαιρετικά δημοφιλή υπηρεσία της, το Game Pass.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.