Δείτε το Tomb Raider του PS1 να τρέχει σε Game Boy Advance

Game Boy Advance Tomb Raider

Αυτή είναι μια μεταφορά παιχνιδιού, που πολύ πιθανόν, κανένας δεν περίμενε να δει ποτέ. Παρόλα αυτά, είναι πλέον πραγματική και μπορείτε να τη κατεβάσετε σήμερα κανονικά. Λόγος λοιπόν, γίνεται για τη μεταφορά του Tomb Raider στη φορητή και πολυαγαπημένη κονσόλα, Game Boy Advance. Κι όμως είναι αλήθεια. Και αυτό είναι δυνατό, μόνο χάρη στο ευέλικτο project, με όνομα “OpenLara”.

Το Tomb Raider που τρέχει σε Game Boy Advance, παρέχεται από τον modder, XProger. Ο ίδιος, ανέβασε ένα κλιπ από το κλασικό παιχνίδι δράσης που τρέχει σε πραγματικό χρόνο σε ένα GBA στο Twitter, και όπως καταλάβατε, το βίντεο έγινε γρήγορα viral. Υποθέτω επειδή πολλοί άνθρωποι, όπως και εγώ, σοκαρίστηκαν βλέποντας ένα τόσο προηγμένο τεχνικά 3D παιχνίδι να τρέχει σε hardware όπως αυτό του GBA, μια κονσόλα που δεν ήταν ποτέ πολύ καλή σε υψηλής ποιότητας γραφικά 3D. Κι όμως, παρά το ασθενέστερο hardware και άλλους τεχνικούς περιορισμούς, όπως ο χώρος των κασετών, το Tomb Raider στο GBA, φαίνεται εκπληκτικά playable, ακόμα κι αν ο ρυθμός frames δεν είναι σταθερός.

Σύμφωνα με τον XProger, ο οποίος έχει περάσει πάνω από ένα χρόνο δουλεύοντας σε αυτή τη μεταφορά, όταν ξεκίνησαν δεν ήταν καν σίγουροι αν το Tomb Raider μπορούσε να τρέξει στο GBA. Αλλά μετά από αρκετή βελτιστοποίηση, το κατάφεραν να λειτουργήσει αρκετά καλά για αυτήν την αρχική έκδοση που ο XProger αποκαλεί “Alpha Version”.

Υπάρχουν πολλές περαιτέρω βελτιώσεις που έχω σχεδιάσει, καθώς και βελτιστοποίηση περιεχομένου και βίντεο για να χωρέσει ολόκληρο το παιχνίδι Tomb Rader σε μια κασέτα 32 MB. Αλλά μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμα μόνο 3 επίπεδα.”, δήλωσε ο Xproger στα φόρουμ του GBATemp. Αυτή η μεταφορά, είναι κατασκευασμένη χρησιμοποιώντας το “OpenLara”, ένα open source port της αρχικής μηχανής Tomb Raider, που δημιουργήθηκε επίσης από τον ταλαντούχο modder Xproger. Χάρη στο “OpenLara”, μπορείτε να παίξετε το κλασικό παιχνίδι σε αρκετές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών Xbox, 3DO, iPhone και 3DS. Και τώρα, μπορείτε να προσθέσετε και το GBA σε αυτήν τη λίστα.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.