Δε θα υπάρξει νέο Call of Duty το 2023

Modern Warfare 2

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σειρά Call of Duty δε θα έχει νέα προσθήκη μέσα στο 2023. Έτσι, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πρώτη κυκλοφορία, θα υπάρξει χρονιά χωρίς νέο τίτλο στην εμβληματική σειρά shooter.

Η πιθανότητα να πάψει να αποτελεί ετήσιο franchise το Call of Duty, έχει εξεταστεί από την Activision Blizzard στο πρόσφατο παρελθόν, με την αποτυχία του τελευταίου τίτλου, Call of Duty: Vanguard, να φέρει μερίδιο σε αυτό. Πλέον, το Bloomberg επιβεβαιώνει ότι έχει τελεσιδικήσει η απόφαση, η οποία θα εφαρμοστεί από του χρόνου και δε θα έχουμε νέο Call of Duty μέσα στο 2023. Οι πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι η διαρκής πτώση στις πωλήσεις οφείλεται στη συνεχή εισαγωγή νέων τίτλων.

Η συνήθης τακτική της Activision προέβλεπε ότι η Treyarch, που έχει ασχοληθεί με το multiplayer και τα zombies του Vanguard, θα αναλάμβανε την ανάπτυξη του νέου τίτλου. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του νέου free-to-play τίτλου που ετοιμάζεται για το επόμενο έτος, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει το Warzone 2. Έτσι, θα γεμίσει και το κενό που δημιουργείται στις κυκλοφορίες. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη αυτού είναι η Infinity Ward, που επιμελείται και το Modern Warfare 2, που θα κυκλοφορήσει φέτος.

Η απόφαση αυτή θεωρείται πως δεν έχει σχέση με την πρόσφατη συμφωνία για εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Ωστόσο, ίσως υπάρχει έμμεση σύνδεση για την οποία δε γνωρίζουμε.