CS:GO: Ένα skin πουλήθηκε για $160.000

CS:GO

Το CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) είναι ένα επιτυχημένο παιχνίδι με μεγάλη αγορά για τα skins του. Το πάθος των παικτών είναι τόσο μεγάλο που ένας Κινέζος συλλέκτης ξόδεψε πρόσφατα μέχρι και $160.000 για ένα πολύ σπάνιο skin για το όπλο AK-47. Επιπλέον, ένας παίκτης λέει ότι θέλει να πουλήσει ένα άλλο skin για το ταπεινό ποσό των $400.000.

Το skin που πωλήθηκε είναι γνωστό ως Wild Lotus και προστέθηκε στο CS:GO το 2019. Κατηγοριοποιείται ως “Factory new” κατάσταση και εκτιμάται ότι κυκλοφορούν λιγότερα από 3.000. Η μέση τιμή αυτού του skin είναι 10.000 δολάρια: αυτό που έχει ανεβάσει την αξία του στα ύψη είναι η παρουσία τεσσάρων αυτοκόλλητων “Reason Holo” από ένα τουρνουά του 2014, το Katowice CSGO Major. Κάθε αυτοκόλλητο αξίζει περίπου 40.000 δολάρια. Επομένως, η τιμή έχει ανέβει στα 160.000 δολάρια συνολικά.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι οι ιδιοκτήτες τέτοιων υψηλής αξίας skins τείνουν να τα δανείζουν σε επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι τα επιδεικνύουν σε τουρνουά eSport και έτσι αυξάνουν τη φήμη και την οικονομική αξία αυτών των CS:GO skins. Το σύστημα δανεισμού είναι ένα επίσημο χαρακτηριστικό που δημιουργήθηκε από τη Valve, το οποίο εγγυάται ότι θα πάρετε πίσω το περιεχόμενό σας μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αν όλα αυτά σας ακούγονται παράλογα, ωστόσο, να ξέρετε ότι $160.000 δολάρια δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το 661 ST MW skin του συλλέκτη “Luksusbums”. Το skin αυτό, που αγοράστηκε για 150.000 δολάρια, περιλαμβάνει τέσσερα αυτοκόλλητα Titan Holo, τα πιο πολύτιμα στο CS:GO ($60.000 το καθένα). Η ζητούμενη τιμή είναι επομένως 400.000 δολάρια.

Ο συλλέκτης ισχυρίζεται επίσης ότι έχει στην κατοχή του ένα skin μαχαιριού Blue Gem Karambit, το οποίο φαίνεται να είναι το πιο ακριβό skin στο CS:GO: ο Luksusbums απέρριψε μια προσφορά αγοράς ύψους $1,5 εκατομμυρίου για αυτό.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.