Το Call of Duty ίσως επιστρέψει σε ετήσιες κυκλοφορίες

Call of Duty

Η πασίγνωστη σειρά Call of Duty πρόκειται να λάβει αργότερα φέτος δυο sequels των Modern Warfare του 2019 και του free-to-play Battle Royale Warzone, τα οποία αναπτύσσονται από την Infinity Ward. Μετά από αυτό όμως, τα πράγματα είναι λίγο αβέβαια για το μέλλον του franchise.

Πρόσφατες αναφορές υποδεικνύουν ότι το επόμενο παιχνίδι Call of Duty, μετά τη φετινή κυκλοφορία, το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη από την Treyarch, δε θα κυκλοφορήσει το 2023, καθιστώντας αυτή την πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες που δεν υπάρχει νέα κυκλοφορία της σειράς κατά τη διάρκεια ενός έτους. Υποστηρίζεται επίσης, ότι μόλις η Microsoft ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision το επόμενο έτος, το Call of Duty θα μπορούσε να απομακρυνθεί από το ετήσιο πρόγραμμα κυκλοφορίας του. Τα πράγματα, ωστόσο, μπορεί να μην εξελιχθούν τελικά έτσι.

Σε μια αναφορά που δημοσιεύθηκε στο Exputer, ο γνωστός insider της βιομηχανίας Tom Henderson, δηλώνει ότι η Sledgehammer Games ξεκίνησε την προπαραγωγή του επόμενου παιχνιδιού Call of Duty, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το παιχνίδι της Treyarch το 2024. Αξιοσημείωτο γεγονός, αποτελεί ότι ο Henderson λέει πως σύμφωνα με ανώνυμους προγραμματιστές στο studio, η Sledgehammer έχει λάβει μια προθεσμία μέχρι το 2025 για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του τίτλου, υποδηλώνοντας ότι η Activision θα μπορούσε απλώς να θέλει να κάνει ένα «διάλειμμα» το επόμενο έτος, προτού συνεχίσει στην πραγματικότητα τις ετήσιες κυκλοφορίες, ξεκινώντας με το παιχνίδι της Treyarch το 2024 και τον τίτλο της Sledgehammer, το αμέσως επόμενο έτος.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται επίσης ότι η Infinity Ward εργάζεται σε περιεχόμενο διάρκειας δύο ετών για όλα τα modes του επερχόμενου sequel του Modern Warfare, πιθανόν για να καλύψει το κενό έτος του 2023. Όπως επισημαίνει ο Henderson, η Sledgehammer έχει αυξήσει τις προσλήψεις, παρόλο που το Call of Duty: Vanguard κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι το studio έχει προχωρήσει στην παραγωγή για τη νέα προσθήκη της σειράς.

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του Call of Duty: Vanguard, ο συγγραφέας Sam Maggs είπε ότι η Sledgehammer Games ήθελε να φέρει εις πέρας τουλάχιστον δύο direct sequels του παιχνιδιού, αν και δεδομένου του γεγονότος ότι ο τίτλος δεν αντεπεξήλθε στις προσδοκίες της Activision τόσο στον κριτικό, όσο και στον εμπορικό τομέα, μένει να δούμε αν η εκδότρια εταιρεία θα δώσει το πράσινο φως τελικά σε αυτά.

Επιπρόσθετα, η Microsoft έχει δηλώσει προηγουμένως ότι μόλις τελειώσει με την εξαγορά της Activision, οι τίτλοι της θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και για άλλες πλατφόρμες, ακόμη και πέρα από τις υπάρχουσες συμφωνίες. Επομένως, αναμένεται ότι όλες οι εκδόσεις του Call of Duty στο άμεσο μέλλον, θα κυκλοφορήσουν τόσο για το PlayStation, όσο και για το Xbox. Τέλος, τον περασμένο μήνα η Activision επιβεβαίωσε ότι το Call of Duty: Warzone Mobile βρίσκεται και αυτό υπό ανάπτυξη.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.