Αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για το Elden Ring

Elden Ring απαιτήσεις

Το Elden Ring απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες και πλέον είναι γνωστές οι απαιτήσεις του σε ό,τι αφορά στα συστήματα που θα το τρέξουν. Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα δείγματα φέρνουν μια κάποια ανησυχία σχετικά με το optimization του τίτλου για PC, αλλά ίσως είναι νωρίς ακόμα.

Η FromSoftware έχει καλό ιστορικό στο να κάνει τα παιχνίδια της φιλικά για άτομα με χαμηλής δυναμικότητας συστήματα. Τα προηγούμενα παιχνίδια της έτρεχαν ικανοποιητικά και σε αδύναμους σχετικά υπολογιστές, αλλά το Elden Ring φαίνεται πως δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Βλέποντας τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, θα καταλάβετε ακριβώς γιατί το λέμε αυτό.

Elden Ring Ελάχιστες Απαιτήσεις Συστήματος

  • Λειτουργικό: Win10 or 11 (64-bit)
  • Επεξεργαστής: Intel Core i5-8400 ή AMD Ryzen 3 3300X
  • Μνήμη: 12 GB RAM
  • Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB ή AMD Radeon RX 580 4 GB
  • DirectX: Version 12
  • Αποθηκευτικός χώρος: 60 GB

Στο κομμάτι των γραφικών, το παιχνίδι φαίνεται αρκετά απαιτητικό. Για να σας δώσουμε μέτρο σύγκρισης, το Assassin’s Creed Valhalla είχε ως ελάχιστη απαίτηση την GTX 960, ενώ το Death Stranding την GTX 1050. Πρόκειται για open-world παιχνίδια, με εξαιρετικά γραφικά, που θεωρούνται αρκετά απαιτητικά. Τελικά, όμως, δε φτάνουν το Elden Ring σε αυτό το κομμάτι. Αν λάβουμε υπόψη πως τα παιχνίδια αυτά έχουν πιο ρεαλιστικά γραφικά από τον επερχόμενο τίτλο της FromSoftware, γεννάται μια εύλογη ανησυχία για το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στην έκδοσή του για PC.

Από την άλλη, ενδεχομένως τα minimum requirements να είναι λίγο πιο ανεβασμένα για να εξασφαλιστεί ότι το παιχνίδι θα τρέχει ικανοποιητικά από όλα τα συστήματα που η εταιρεία έχει πει επίσημα ότι θα έπρεπε να το υποστηρίζουν. Άλλωστε, το gameplay προβλέπεται πολύ απαιτητικό και ως εκ τούτου, χρειάζεται πολύ ομαλές επιδόσεις για να είναι σε θέση να αποδώσει την εμπειρία που πρέπει. Λίγη υπομονή και θα μάθουμε περισσότερα, αφού σε δέκα περίπου ημέρες (24 Φεβρουαρίου) το Elden Ring θα κάνει το ντεμπούτο του.