Αναβολή για το Ark 2 και επί πληρωμή upgrade του Ark 1

Ark 2

Το Studio Wildcard, η εταιρεία ανάπτυξης του Ark: Survival Evolved, ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή του Ark 2, καθώς και τα σχέδιά της για μια επί πληρωμή αναβάθμιση στην τρέχουσα γενιά για τον πρώτο τίτλο.

Μέσα από ένα blog post στην επίσημη ιστοσελίδα του Ark, η ομάδα ανάπτυξης έκανε γνωστό πως το Ark 2, το οποίο αναμενόταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, πρόκειται τελικά να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Πρόσθετα με την παραπάνω ανακοίνωση, το Studio Wildcard αποκάλυψε τα σχέδιά του να κυκλοφορήσει ένα επί πληρωμή upgrade τρέχουσας γενιάς για το Ark: Survival Evolved. Οι παίκτες που δε θα επιλέξουν να αγοράσουν την αναβάθμιση, πρόκειται να χάσουν μερικές από τις online λειτουργίες, καθώς οι επίσημοι last-gen servers του τίτλου θα απενεργοποιηθούν.

Το upgrade, λοιπόν, το οποίο θα ονομάζεται Ark: Survival Ascended και θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5, θα γίνει διαθέσιμο για Xbox Series X/S, PS5, και PC τον Αύγουστο του 2023. Παρόλα αυτά, οι παίκτες στις κονσόλες Xbox και σε PC, θα μπορούν να το αποκτήσουν μόνο μέσω του Ark Respawned Bundle, το οποίο θα κοστίζει $49.99, και θα περιέχει και το Ark 2, τo sequel που αναβλήθηκε για το 2024. Όσον αφορά στους κατόχους PS5, το Ark: Survival Ascended θα πωλείται ξεχωριστά και θα κοστίζει $39.99.

Ark

Πιο αναλυτικά, στο blog post, η εταιρεία έγραψε σχετικά με την αναβολή: “Σκεφτήκαμε πολύ για την αναβολή του ARK 2, για το καλό του τελικού προϊόντος και την ευημερία της ομάδας. Η είδηση αυτή θα απογοητεύσει πολλούς -το νιώθουμε κι εμείς- αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτή η βαριά απόφαση είναι η σωστή. Γιατί λοιπόν η καθυστέρηση; Στόχος μας είναι να κάνουμε το ARK 2 το καλύτερο παιχνίδι που μπορεί να γίνει και να προσφέρουμε μια πραγματικά εξαιρετική και ικανοποιητική εμπειρία για τους παίκτες. Η Unreal Engine 5 είναι μια απίστευτα νέα τεχνολογία για εμάς (και για όλους τους προγραμματιστές) και στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνολογία αιχμής στο έπακρο, δημιουργώντας ένα παιχνίδι με πρωτόγνωρη εμβέλεια στο Studio Wildcard”.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.