Activision Blizzard και Epic Games αποτελούν τις νέες προσθήκες στη μεγάλη λίστα με τις εταιρείες που σταματούν την πώληση των προϊόντων τους στη Ρωσία. Ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρόεδρος και COO της Activision Blizzard, Daniel Alegre, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα αναστείλει τις πωλήσεις των προϊόντων της και παιχνιδιών της στη Ρωσία, όσο αυτή η σύγκρουση συνεχίζεται. Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Alegre έγραψε:
“Η εταιρεία ισοδυναμεί δωρεές εργαζομένων 2:1 σε οργανισμούς που παρέχουν άμεση ανακούφιση στην περιοχή. Μαζί έχουμε συγκεντρώσει πάνω από $300.000 σε αυτήν την προσπάθεια. Την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζουμε να προσθέσουμε επιπλέον φιλανθρωπικές οργανώσεις για να επιλέξουμε και επίσης θα αυξήσει το όριο ισοδυναμίας της εταιρείας από $1.000 σε $10.000.”
Επισήμανε ακόμη, τη τεράστια συνεισφορά από τους συναδέλφους του στην Πολωνία, όπου οι άνθρωποι έχουν αφιερώσει εθελοντικά το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες και άλλους που έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Πολωνία έχει δεχθεί περισσότερους από 280.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Επιπρόσθετα, η Epic Games ανακοίνωσε, μέσω του Epic Games Newsroom στο Twitter, ότι σταματά το εμπόριο με τη Ρωσία στα παιχνίδια της, ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία. Συνεχίζει, επιβεβαιώνοντας ότι, αν και οι πωλήσεις θα σταματήσουν, οι Ρώσοι θα μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια της. “Δεν εμποδίζουμε την πρόσβαση για τον ίδιο λόγο που άλλα εργαλεία επικοινωνίας παραμένουν στο διαδίκτυο: ο ελεύθερος κόσμος θα πρέπει να κρατά ανοιχτούς όλους τους τομείς διαλόγου”, δήλωσε.
Epic is stopping commerce with Russia in our games in response to its invasion of Ukraine. We’re not blocking access for the same reason other communication tools remain online: the free world should keep all lines of dialogue open.
— Epic Games Newsroom (@EpicNewsroom) March 5, 2022
Η Epic Games και η Activision Blizzard εντάσσονται έτσι στη λίστα με εταιρείες όπως η Microsoft, η Electronic Arts και η CD Projekt που σταματούν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία. Η Ρωσία είναι μια πολύ σημαντική παγκόσμια αγορά για τη βιομηχανία των παιχνιδιών, όντας νούμερο οκτώ παγκοσμίως, με εκτιμώμενα έσοδα 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με τη Statista, η οποία επίσης εκτιμά ότι το 53% των Ρώσων παίζουν τακτικά παιχνίδια σε υπολογιστή.
Leave a Reply
View Comments