Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι εργάζονται στο Call of Duty

Call of Duty

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της Activision για το 2021, περισσότεροι από 3000 άνθρωποι εργάζονται στο Call of Duty. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί στο 30% του εργατικού της δυναμικού, που συνολικά φτάνει τους 9.800 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 6.800 είναι προγραμματιστές.

“Εργαζόμαστε στο πιο φιλόδοξο πλάνο στην ιστορία του Call of Duty, με περισσότερους από 3.000 ανθρώπους να εργάζονται στο franchise και μία επιστροφή στο Modern Warfare setting που μας έδωσε τον πιο επιτυχημένο τίτλο στην ιστορία της σειράς.”, λέει η εταιρεία στην αναφορά, όπως μετέδωσε το Tweak Town.

Εκτός των παραπάνω, αναφέρθηκε ότι οι συνολικοί εργαζόμενοι, τόσο full-time όσο και part-time, είναι 9.800 άτομα. Το 68% αυτών βρίσκονται στη Βόρειο Αμερική, το 25% στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και το 7% στην Ασία προς τον Ειρηνικό Ωκεανό. Από τους υπαλλήλους αυτούς, περίπου το 68% είτε εργάζεται άμεσα είτε υποστηρίζει την ανάπτυξη παιχνιδιών και τεχνολογιών, με το νούμερο αυτό να συνιστά αύξηση κατά 7% σε σύγκριση με το 2020.

Όπως επιβεβαίωσε πριν από μερικές ημέρες η Infinity Ward, το Call of Duty: Modern Warfare 2 είναι ο τίτλος που θα κυκλοφορήσει φέτος, ενώ το Warzone, το επιτυχημένο Battle Royale της σειράς, έρχεται και σε κινητά.